Tips uterum | Inglasning
KUNDVAGN


Kundvagnen är tom


Kundvagnsid: 9hs6d0fv0201972fn968uq2aq5

Kontakta Oss

Lysekil
Hantverksvägen 5
453 38, Lysekil

ÖPPET Måndag-Fredag 8.00 - 15.00
Boka gärna tid för besök.
Torsdag 18/7 8-14, Fredag 19/7 STÄNGT
Tel: 0523-166 65
Fax: 0523-166 30
E-post: info@johab.se
Inglasning av uterum - altan - veranda - balkong

bygga inglasning med skjutbara glaspartier till uterum / vinterträdgård ger Dig skydd men stänger inte in Dig -

en inglasad altan med skjutdörrar runt om blir lätt en luftig veranda. Inglasning av uterum med olika inglasning Se pris på vår inglasning av uterum och altan


Inglasning av uterum med skjutdörrar

Skjutdörrar är idag det vanligaste alternativet för inglasning av altan, veranda och övriga uterum. Ju fler skjutbara glaspartier man väljer desto mer ute känns det när man öppnar alla skjutdörrar.


Inglasning med enkelglas och isolerglas

Skjutdörrar till inglasning finns både som glaspartier med enkelglas, för att bygga oisolerade inglasade altaner och med isolerglas för att bygga vinterträdgård. 

Inglasning med isolerglas finns både med och utan bruten köldbrygga. Inglasning med bruten köldbrygga är att rekommendera vid inglasning av fasad.


Inglasning med lägre skjutbara glaspartier

Inglasning av altan eller veranda som redan har ett staket kan istället för skjutdörrar vara inglasad med skjutfönster på de aktuella sidorna. En glasad altan med skjutdörrar runt om kan kännas luftig och fri med kan också kännas som en inglasning av veranda med alldeles för mycket insyn. Kan man inte insynsskydda inglasade altaner bör man överväga valet av de skjutbara glaspartierna noga. Bestäm inglasning utefter den omgivande miljön!


Inglasning med enkelglas och isolerglas

Skjutfönster till inglasning finns både som glaspartier med enkelglas, för inglasning av en enkel altan, och med isolerglas för inglasning av en isolerad veranda. 

Inglasning med isolerglas finns både med och utan bruten köldbrygga. Inglasning med bruten köldbrygga är att rekommendera vid inglasning av isolerad altan eller veranda som man vill kunna använda hela året.


Mer tips & råd innan man ska bygga sitt uterum


Inglasning av uterum med fasta glaspartier istället för skjutdörrar

Fasta glaspartier kan också användas som inglasning. Det håller naturligtvis nere varje pris på ett uterum men de minskar också genomfarten i ett möblerat rum eller vinterträdgård. Med skjutdörrar runt om en inglasning kan man gå ut nästan var som helst. Man kanske vill ha utgångar på några specifika ställen än överallt. Det beror helt på hur man kommer att använda sitt uterum.


Inglasning med enkelglas och isolerglas

Fasta glaspartier till inglasning finns både som glaspartier med enkelglas, för att bygga oisolerade inglasade altaner, och med isolerglas för inglasning av en isolerad veranda. 

Inglasning med isolerglas finns både med och utan bruten köldbrygga. Inglasning med bruten köldbrygga är att rekommendera vid inglasning av isolerad altan eller veranda som man vill kunna använda hela året. Vid inglasning av fasad bör man använda en inglasning med bruten köldbrygga för att ens glaspartier inte skall höja fasadens u-värde.


Inglasning av uterum med fasta glaspartier som fönster

Även här är det inte bara en fråga om pris. Att bygga uterum med fönster som kan samordnas med panel gör att det mer ser ut som en utbyggnad från det befintliga huset.


Inglasning av uterum med stora skjutdörrar

Om man vill bygga en glasad altan med extra stora skjutdörrar kan de bli tunga och tröga att skjuta år sidan. Då finns det speciella skjutdörrar som kallas lyftskjutdörrar. Dessa skjutdörrar har ett större handtag som man vrider ned för att tätningarna på varje skjutbar inglasning i skjutpartiet skall släppa. När dessa tätningar, som i stängt läge håller inglasning av uterum tätt från vatten, vind och kyla, lossnar från sitt stängda läge kan alla skjutdörrar skjutas lekande lätt. Dessa är således även idealiska för inglasning av fasad.


Inglasning med isolerglas för bl.a. vinterträdgård

Stora skjutdörrar / lyftskjutdörrar finns för inglasning med isolerglaspartier med bruten köldbrygga, sådan inglasning används för att bygga en vinterträdgård.


Mer tips & råd innan man ska bygga sitt uterum


Inglasning av balkong med låga skjutbara glaspartier

Vid inglasning av balkong kan man lättare använda skjutbara glaspartier runt om. Här används inga skjutdörrar så det finns inte risk för stor genomströmning. En balkong som inte har skjutbara glaspartier runt om kan kanske kännas lite trång och varm när det väl är fint väder.


Inglasning med enkelglas och isolerglas

Låga skjutbara glaspartier till inglasning av balkong finns både som glaspartier med enkelglas, för inglasning av en oisolerad balkong, och med isolerglas för inglasning av en isolerad balkong. 

Inglasning med isolerglas finns både utan och med bruten köldbrygga. Inglasning som har bruten köldbrygga är att rekommendera vid inglasning av isolerad balkong som man vill kunna använda hela året. Vid inglasning av takkupa bör man helt klart använda en inglasning med bruten köldbrygga för att ens glaspartier inte skall sänka husets isoleringsvärde.


Inglasning av uterum med vikdörrar

En exklusivare och mer funktionell inglasning är inglasning med vikdörrar. Skjutdörrar skjuts på en räls och in bakom en skjutdörr. Vikdörrar, däremot, viks ihop som ett dragspel och samlas på ena sidan av sitt vikparti. Vikdörrar kan samlas på antingen insidan eller utsidan av sitt vikparti - precis som en vanlig dörr. Med en inglasning som denna blir öppningen mycket större och man får en härlig utekänsla.


Inglasning med isolerglas för bl.a. vinterträdgård

Vikdörrar för inglasning finns som isolerglaspartier med bruten köldbrygga, sådan inglasning används för att bygga en vinterträdgård. Vikdörrar är således idealiska för inglasning av fasad.


Inglasning med lägre vikpartier

Det finns också lägre vikdörrar som fungerar som vikfönster. Dessa kan med fördel användas för att bygga inglasning av balkong men även för inglasning av veranda och altan. Denna inglasning har stor beundran bland restauranger som vill behålla inramningen på uteserveringen med panel nedtill och vikbara glaspartier upptill.


Inglasning med isolerglas för bl.a. vinterträdgård

Vikfönster för inglasning av balkong, veranda eller altan finns som isolerglaspartier med bruten köldbrygga, sådan inglasning används för att bygga en vinterträdgård eller en inglasad balkong som ska kunna användas året om.


All inglasning kan fås i valfri kulör

Inglasning måste inte vara med naturanodiserade eller vita profiler på glaspartierna. Det finns en s.k. RAL-karta med en mängd olika färger så att man kan välja en inglasning med en färg som passar till kanske huset eller miljön runtomkring sin inglasning. Inglasning med t.ex. gräddvita profiler ser mer gedigna ut än de vanliga helvita. Falurött är en färg med tradition för plåtdetaljer på och runt ett hus. Inglasning med mörkare profiler dämpar iögonfallandet på själva profilerna och varje inglasning ser mer ut som ett glashus än ett plåtskelett med glas i.


Mer färdigmonterad inglasning under "Uterum i bild"

uterum


Inglasning med både skjutdörrar, skjutfönster och överljus i form av fasta glaspartier:

skjutdörrar (3-delat) och skjutfönster (3-delade)

med fasta glaspartier upptill, vitlackat och isolerglas.


skargard3


Glasad altan med både skjutdörrar och fasta glaspartier för hörnen:

skjutdörrar (4-delat och 3-delat) och fasta glaspartier, naturanodiserat och energiglas(Sommar+)


uterum_dubbla


Inglasning av fasad med stor skjutdörrar och fasta smala glaspartier i mitten:

skjutdörrar (2-delade) och fasta glaspartier, vitlackade och isolerglas med bruten köldbrygga.


uterum_tegel


Inglasning av balkong med skjutbara glaspartier på alla tre sidor:

skjutfönster (2-delade), naturanodiserade och isolerglas.


uterum_balkong


Inglasning av balkong som passar husets karaktär

Skjutbara glaspartier (6-delade och 2-delade), med spröjs, faluröda och isolerglas.


uterum